WELKOM bij Hondenschool PED

Wij willen u helpen bij het opvoeden van uw hond tot een fijne, sociale huishond zodat jullie, zijn hele hondenleventje lang, veel plezier met elkaar zult hebben. Wij doen dit op een ontspannen en gezellige manier zonder druk van examens en diploma’s.

U kunt daartoe kiezen voor deelname een een groepsles en/of privéles(ssen). (zie het tabblad “lessen”.

De lessen vinden hoofdzakelijk buiten plaats maar als het weer daartoe te slecht is kunnen we ook overdekt trainen.

Wij werken niet met vaste startdata zodat U op ieder moment kunt instromen.

De lessen worden steeds door dezelfde begeleider gevolgd zodat we continuïteit in de groep houden (na deze 10 weken kan er gewisseld worden). Geïnteresseerde vrienden en/of familie zijn welkom om te kijken. De lessen zijn goed te volgen vanaf de kant.

Ook kinderen (minimum leeftijd 8 jr) zijn als begeleider van de hond bij ons welkom. Toelating is onder meer wel afhankelijk van de combinatie kind en soort/grootte/karakter van de hond.

Bij aanmelding voor een groepsles is de eerste les, een proefles,. Zo bent u in de gelegenheid onze manier van lesgeven beter te leren kennen. Deze les hoeft u pas te betalen indien u ook werkelijk bij ons verder gaat.

De cursus bevat 10 lessen van 3 kwartier(incl. de proefles). U krijgt 3 maanden=13 weken de tijd om deze 10 lessen op te nemen. Zo heeft u 3 x de ruimte om een les te missen.  U mag wel gewoon alle 13 lessen komen waarmee u dus 3x een gratis les meepikt.

Een gemiste les kan dus niet na de cursusduur, op een ander dagdeel of door een andere begeleider worden ingehaald.

Verder geven we advies bij het aanschaffen van een hond. In een persoonlijk gesprek zullen o.a. het ras, de karaktereigenschappen, benodigde beweging, tijdsbesteding, ruimte, verzorging en voeding worden doorgesproken.

Heeft u interesse in een van onze cursussen danwel voor een persoonlijk gesprek of advies dan kunt u ons een mailtje sturen (zie tabblad “contact”). Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

U kunt natuurlijk ook gewoon eens langs komen tijdens de lesuren om te kijken en/of voor een persoonlijk gesprek. De koffie en thee staan bij ons altijd klaar.

Ook met honden die al ouder zijn dan 20 weken kunt u bij ons terecht. Indien uw hond niet bij onze hondenschool al de puppycursus heeft gevolgd vindt in dat geval wel eerst een beoordeling plaats doormiddel van een privéles. Meer informatie hierover en over het waarom vindt u onder het tabblad “lessen”.

Onze cursisten komen uit Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Berlicum, Heeswijk-Dinther, Gemonde, Schijndel, Boxtel en ‘s-Hertogenbosch en omgeving.