Onze hondenschool wil u helpen bij het opvoeden van uw hond tot een fijne, sociale huishond zodat jullie, zijn hele hondenleventje lang, veel plezier met elkaar zult hebben. Wij doen dit op een ontspannen en gezellige manier zonder druk van examens en diploma’s.

De lessen bij onze hondenschool vinden hoofdzakelijk buiten plaats maar als het weer daartoe te slecht is kunnen we ook overdekt trainen.

Bij onze hondenschool kunt u kiezen voor deelname een een groepsles en/of privéles(sen). 

Als u wil deelnemen aan de groepsles start u met uw jonge pup in de puppycursus, Na het doorlopen hiervan kunt u, indien gewenst, aansluitend meteen doorstromen naar de vervolgcursus en daarna ook nog naar de gevorderde cursus.  (zie het tabblad “lessen”)

Wij werken niet met vaste startdata zodat U op ieder moment kunt instromen.

Ook met honden die al ouder zijn dan 20 weken kunt u bij onze hondenschool terecht in een vervolgcursus of gevorderde cursus. Indien uw hond niet bij onze hondenschool al de puppycursus heeft gevolgd vindt in dat geval wel eerst een beoordeling plaats doormiddel van een thuisbezoek. Meer informatie hierover en over het waarom vindt u onder het tabblad “lessen”.

De lessen worden steeds door dezelfde begeleider gevolgd zodat we continuïteit in de groep houden (na deze 10 weken kan er gewisseld worden). Geïnteresseerde vrienden en/of familie zijn welkom om te kijken. De lessen zijn goed te volgen vanaf de kant.

Ook kinderen (minimum leeftijd 8 jr) zijn bij onze hondenschool als begeleider van de hond bij ons welkom. Toelating is onder meer wel afhankelijk van de combinatie kind en soort/grootte/karakter van de hond.

Bij aanmelding voor een groepsles bij onze hondenschool is de eerste les, een proefles. Zo bent u in de gelegenheid onze manier van lesgeven beter te leren kennen. Deze les hoeft u pas te betalen indien u ook werkelijk bij ons verder gaat.

De cursus bevat 10 lessen van 3 kwartier(incl. de proefles). U krijgt 3 maanden=13 weken de tijd om deze 10 lessen op te nemen. Zo heeft u 3 x de ruimte om een les te missen.  U mag wel gewoon alle 13 lessen komen waarmee u dus 3x een gratis les meepikt. Een gemiste les kan dus niet na de cursusduur, op een ander dagdeel of door een andere begeleider worden ingehaald.

Verder geeft onze hondenschool ook advies bij het aanschaffen van een hond. In een persoonlijk gesprek zullen o.a. het ras, de karaktereigenschappen, benodigde beweging, tijdsbesteding, ruimte, verzorging en voeding worden doorgesproken.

Heeft u interesse in een van onze cursussen danwel voor een persoonlijk gesprek of advies dan kunt u ons een mailtje sturen (zie tabblad “contact”). Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

U kunt natuurlijk ook gewoon eens langs komen tijdens de lesuren om te kijken en/of voor een persoonlijk gesprek. De koffie en thee staan bij ons altijd klaar.

De cursisten bij onze hondenschool komen uit Sint-Michielsgestel, Den Dungen, Berlicum, Heeswijk-Dinther, Gemonde, Schijndel, Boxtel, Rosmalen en ‘s-Hertogenbosch en omgeving.